Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Naturisti.ro - sanatate natura

Membru Bizoo de 8 ani.
4.60
4 stars: Foarte bun
10 pareri
Produse (3560)

Faina de Arorut - 500 g AG

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2565 lei
Brand
5999559314018
Pe stoc
Da
Descriere
Faina de Arorut - 500 g - Naturorganic
Faina de arorut fara gluten. Produs vegan.
Ingrediente: faina de arorut / arrow root powder.

Valori nutritive:
Energie: 1481kj/348kcal
Proteine: 0,2g
Carbohidrati: 86,9g, din care zaharuri 0,1g
Grasime: 0g, din care saturati 0g
Sare: 0.0725g
Faina de arorut este foarte bune pentru sosuri, rantasuri, supe, tocanite, budinci pentru ingrosare. Este un amidon alb, fara gust, foarte usor digerabil.
Origine: Brazilia

Ce este arorutul (arrowroot) si faina de arorut?
Cultivarea arorutului se intinde la peste 7000 de ani. Originea denumirii: Aborigenii din Caraibe isi tratau ranile cauzate de sageti cu aceasta planta. Faina fina se realizeaza din radacinile de arorut mici, cilindrice, culoarea alb-crem) cultivate in Caraibe si America de Sud.
Faina de arorut este un praf fin fara gust de culoarea alba, un amidon foarte usor de digerat.
De ce este faina de arorut bun si sanatos?

Faina de arorut nu contine gluten, lectine, fitati, saponine si nici un fel de componente antinutritive. Poate fi introdus in categoria alimentelor de baza in bucatariile fara de toate.
Foarte bogat in vitamine si minerale.
Ajuta digestia si sistemul intestinal.
Mentine echilibrul de acizi si alcaline
Poate fi consumat si de sugari, deoarece poate este extrem de digerabil
Din cauza continutului ridicat de acizi folici, este in mod deosebit gravidelor
Continutul ridicat de kaliu il face ca sa fie benefic pentru inima, ajuta la stabilizarea pulsului si tensiunea.

Este deosebit de potrivit pentru tratarea problemelor dermatologice, printre altele si: - tratarea infectiilor si mancarimilor cauzate de variola si cangrena: in loc de pudra de talc la bebelusi, tratarea ciupercilor la picioare, tratament local al plagilor.

La ce se poate utiliza faina de arorut?
Are comportament asemanator cu amidonul de porumb, este deosebit de bun pentru ingrosarea sosurilor, tocanitelor, supelor, budincilor (2 lingurite de faina de arorut echivaleaza cu 1 lingura de amidon de porumb).

Totodata este foarte potrivit la inlocuirea fainii de grau, astfel se pot realiza paini, patiserii, biscuiti, briose, foarte fine. (cca. 1 lingurita de faina de arorut= 1 lingura de faina de grau)
De ce este mai indicat de a se gati cu faina de arorut, decat cu faina de tapioca?
Faina de arorut suporta ingredientele aciduloase, de ex. otet de mere, zeama de lamaie fata de faina de tapioca. Din acest motiv, faina de tapioca nu este potrivita pentru prepararea unor sosuri, jeleuri de fructe.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura