Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Naturisti.ro - sanatate natura

Membru Bizoo de 8 ani.
4.60
4 stars: Foarte bun
10 pareri
Produse (3568)

Bicarbonat de sodiu alimentar 500g

0 stars: 0.00 din 0 pareri

496 lei
Brand
5940501452197
Pe stoc
Da
Descriere
Bicarbonat de sodiu alimentar

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere alba care la incalzire (peste 65 C) se descompune in carbonat de sodiu, dioxid de carbon si apa. Datorita acestei proprietati se foloseste ca praf de copt si la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza prin intermediul neutralizarii imediate a acidului stomacal, ajutand la calmarea aciditatii stomacale, a indigestiei si inclusiv a durerii in caz de ulcer. Aceasta proprietate se bazeaza pe faptul ca bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajuta la indepartarea arsurilor de stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzatia de balonare si flatulenta.

La modul esential, bicarbonatul de sodiu este o substanta alcalina care creste nivelul pH-ului din sange. Acest lucru se pare ca reduce si compenseaza aciditatea produsa in muschi in timpul exercitiilor anaerobice intense care produc acid lactic in mod rapid, ca in cazul alergatului de viteza sau inotului. Bicarbonatul de sodiu are o actiune abraziva usoara care ajuta la eliminarea placii si la curatarea si dezodorizarea naturala a dintilor.

Aproximativ cinci studii clinice controlate au aratat ca pasta de dinti care contine bicarbonat de sodiu imbunatateste eliminarea placii dentare la un nivel mult mai mare decat pasta de dinti care nu contine bicarbonat de sodiu.

Doza recomandata in general este de 12; de lingurita dizolvata complet intr-o jumatate de pahar de apa si se ia din doua in doua ore (nu trebuie sa luati mai mult de sapte jumatati de lingurita in interval de 24 de ore sau trei lingurite 12; daca aveti peste 60 de ani).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura