Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Naturisti.ro - sanatate natura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
9 pareri
Produse (3557)

Pasta de dinti Xylovit 100 ml

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1278 lei
Brand
5999026339575
Pe stoc
Da
Descriere
Xylovit Pasta de dinti 100 ml    

Xilitolul in igiena dentară

Cercetările clinice sistematice de peste 35 de ani,certifică faptul că xilitolul este cel mai potrivit indulcitor din punct de vedere al sănătăţii dinţilor, succesul se datorează structurii sale cu cinci atomi de carbon.

Indulcitorii polioli cu şase atomi de carbon, ca de exemplu sorbitolul pot fi metabolizaţi de bacteriile din cavitatea bucală iar in consecinţă se formează acidul responsabil pentru carierea dinţilor. Aceşti polioli se mai numesc şi cariogeni (insemnand substanţe care produc cariile, a nu se incurca cu expresia carcinogen, substanţă cancerigenă), dar mai mult a fost demonstrat şi faptul că sorbitolul insuşi accelerează apariţia cariilor intr-o oarecare măsură.

Bacteriile din cavitatea bucală nu pot intra in reacţie cu cei cinci atomi de carbon din structura xilitolului şi astfel nu pot produce acizii responsabili pentru formarea cariilor. Datorită acestui fapt, xilitolul nu este cariogen, deoarece nu contribuie la formarea cariilor. Dimpotrivă, s-a dovedit ştiinţific că xilitolul poate reduce apariţia cariilor cu pană la 80%.

Gumele de mestecat şi dulciurile fără zahăr, indulcite cu xilitol au fost aprobate de cel puţin şase generaţii de asociaţii de stomatologi şi de către corpurile de control ale mai multor ţări. Xilitolul s-a dovedit a fi deosebit de eficient in următoarele domenii:

- reduce formarea plăcii dentare

- reduce apariţia cariilor dentare prin reducerea producerii de acizi

- ajută la remineralizarea dinţilor

- ameliorează uscăciunea cavităţii bucale

La inceputul anilor 70, savanţi ai Universităţii Turku din Finlanda, au descoperit că xilitolul are rol important in igiena cavităţii bucale. Efectele secundare ale zahărului sunt făcute reversibile. Pocesele de fermentare nu se vor efectua in prezenţa xilitolului, bacteriile din cavitatea bucală nu produc aciditate , astfel echilibrul acido-bazic este menţinut in cavitatea bucală. Mediul bazic nu favorizează atacul bacterian , mai ales cel al streptococcului.

Xilitolul protejează dantura şi gingiile prin folosirea sa, seara inainte de culcare, după spălarea dinţilor.Comparativ cu zahărul , xilitolul i-şi desfăşoară efectul noaptea, rămanand pe dinţi. Prin folosire corespunzătoare xilitolul opreşte procesul de formare a cariilor şi intăreşte smalţul dentar. Cel mai eficient sunt tratate cariile mici.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura